Bloggar om marknadsföring: Johannalook.se

Bloggar om marknadsföring: Johannalook.se

Ett stort antal marknadsföringsföretag driver egna bloggar på sina hemsidor. Bloggar som bjuder läsarna på konkreta råd om hur de ska förbättra sin marknadsföring samtidigt som målet är att konvertera läsarna till kunder. Men det finns även bloggar som inte drivs med samma syfta – en är Johannalook.se.

Om Johannalook.se

Marknadsföring är en fråga att ta på allvar. Så inleds texten på sidan ”Om oss”. Det sätter även tonen på bloggen som handlar om vikten av marknadsföring på rätt sätt, vid rätt tidpunkt och mot rätt kundgrupp.

De som driver Johannalook.se anger att de träffat på mängder av företag som ”kastar bort sina pengar” på onödiga marknadsföringsprojekt. Johannalook.se är därmed en blogg delvis för dessa företag. För de som vill förstå vikten av att välja rätt, förstå begrepp och inse vikten av att välja rätt byrå.

Däremot anonym avsändare

Även om målet med bloggen förklaras så nämns inte vem som skriver, äger eller driver den. Det drar ner dess trovärdighet något. För även om blogginläggen är intressanta så skapar det alltid mer trovärdighet om man vet avsändare.

  • Är det ett företag som vill göra reklam för sina tjänster?
  • Är det en privatperson som skriver om egna idéer och tankar?
  • Är det flera personer från branschen?
  • Varför vill de inte ange avsändare?

Fokus på…

Marknadsföring är ett brett område och det är därför inte oväntat att de som driver Johannalook.se har valt vissa specifika inriktningar. I mars 2021 var det främst fokus på:

Marknadsföringsplan

Att jobba med marknadsföring utan en marknadsföringsplan är som att orientera utan karta. Det kan gå bra – men chansen är liten. Utan ett tydligt mål, och tydliga steg mot målet, blir det svårt att mäta om reklamen har nått önskat resultat.

En marknadsföringsplan är grunden att stå på oavsett vilken marknadsföring som ska genomföras, vilka kanaler som ska utnyttjas eller vilket resultat som önskas.

PR-byrå

För de företag som inte vill jobba med marknadsföringen själv kan en PR-byrå anlitas. Samtidigt är det svårt att veta vilken byrå som bör anlitas, hur deras jobb ska mätas osv. Här ges en del konkreta råd även om fokus i texterna snarare handlar om att förklara vad en PR-byrå gör och vad man som kund kan förvänta sig.

Framtidsbranscher

Framtidsbranscher är det branscher där en större efterfrågan på arbetskraft kommer att uppstå. Branscher som kommer ha stora möjligheter att växa i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *